fbpx
Olkkarin Tarina

Olkkari on syntynyt tahdosta tuoda ravintola-alalle – niin henkilökunnalle kuin ruokailijoille – jotain ainutlaatuista. 

“Tämä on Olkkari, ja siltä sen kuuluu tuntua kaikille.” – Daniel Feiring, perustaja

Määritelmämme: Arvokkuutta mutta viihtyisyyttä. Huolettomuutta mutta kunnianhimoa. Yllättävää mutta hurmaavaa. Vapaa-ajalle ja juhlaan, yksin tai yhdessä. Taustalla rakkaus ruokaan ja upeaan ravintolakokemukseen, sekä keittiön, baarin että salin puolella.

“Jos kaipaat paikkaa, jossa tarjoillaan Helsingin parasta ruokaa, visuaalisella kokemuksella ja ilman turhaa koreilua, löydät sen Olkkarista.”

 

Ravinteli Olkkarissa yhdistyy korttelikapakan henki ja korkeatasoisen ruokaravintolan laatu.

Sisustuksessa tuodaan esille menneiden vuosikymmenien designia ja esteettisyyttä, kuitenkin säilyttäen modernin minimalismin ja puhtauden.

Palvelu keskittyy paitsi asiantuntemukseen myös henkilökunnan henkilökohtaiseen intohimoon, ja viihtyisässä tilassa korostuu jokaisen työntekijän ainutlaatuinen luonne ja persoonallisuus.

Ravinteli Olkkari on nykyaikainen helposti lähestyttävä fuusio ravintola, joka painottaa kausittain saatavilla olevien ja paikallisesti hankittujen raaka-aineiden käyttöä.

Remontti
Toinen linja 3

Vuonna 2019 syntyi idea, syyskuussa 2023 löytyi unelmien tiimi ja toimitila. Olkkarin visio alkoi rakentua tunnettuun ravintolakortteliin pienet, eri aikakausien nostalgiaa kutkuttelevat yksityiskohdat kerrallaan.

Käsin piirretyt sohvat ja räätälöity baaritiski – ovat perustaja Danielin visioiden hedelmiä, jotka tuovat tilaan autenttisen tunnelman. Täällä aika tuntuu pysähtyvän, kun jokainen värisävy ja valon kimmellys toivottaa sinut tervetulleeksi.

Seinillä komeilevat paikallisen taiteilijan teokset, tuoden tilaan lisää syvyyttä ja tarinaa. Olkkari ei ole vain ravintola, se on elämys – aikakapseli, joka vie sinut matkalle läpi historian ja nykypäivän.

Näin Olkkari heräsi eloon – kaupungin uniikkina olohuoneena, joka jokaisella vierailulla kertoo uuden tarinan.

Anthonio Maimon
Head chef

Olkkarin head chef Anthonio Maimonin ura alkoi tiskaajan pestistä 2010-luvulla ja on vienyt vuosien varrella yli kymmenen laaturavintolan keittiöön sekä oman ravintolan perustamiseen Portugalissa Restaurant Harvest. Tonyn vahvuus on konsepteissa sekä laajassa ruokakulttuurien tuntemuksessa. Hän rakastaa etenkin skandinaavisia ja aasialaisia, vahvoja makuja niin, että kaiken keskiössä on raaka-aineiden kunnioitus. 

Kin On Tham
Sous-chef

Sous-chef Kin On Tham rakastui ruokaan jo lapsena vanhempiensa keittiössä Pikku-Roballa, ja elämä sen parissa jatkuu jo kolmannella vuosikymmenellä. Vuosien varrella Kin on johtanut helsinkiläisravintoloiden keittiöitä (Loosister, Naples, Sushibar+Wine), kerryttänyt kokemusta ympäri Eurooppaa ja työskennellyt ruoan parissa Australiassakin.

Cocktails

Olkkarin baariin tiivistyy ravintelin ydin: kunnioitamme ajattomia klassikoita, mutta luovuuden annetaan kukoistaa. Yllätämme cocktaileilla, joissa näkyvät ammattilaisemme kokemus ja persoonallisuus – onpa yksi saanut innoituksensa eräästä ikivanhasta Playboy-numerostakin.

“Kunnioitamme vanhan maailman klassikoita, mutta samalla haluamme leikitellä ja kokeilla.” Daniel Feiring, perustaja

Olohuone (o‧lo‧huo‧ne)

Olohuone on asunnon huone, joka on tarkoitettu vapaa-ajan viettoon, esimerkiksi oleskeluun, rentoutumiseen ja oman perheen tai vieraiden kanssa seurusteluun.

Menu

Olkkarin ruoka tiivistyy sanoihin tuoreus, sesonki, raaka-aine ja luovuus. Klassikkoannokset sovitetaan uudella otteella, annoksissa korostetaan kauden parhaimmistoa sekä pohjoismaisia aasialaisia makuja.

Menu Olkkari 69 / Viinipaketti 55