Kampasimpukat

Pecten

Huolella valitut ja käsin poimitut kampasimpukat ovat uskomattoman mureita ja luonnostaan makeita. Paistettuna täydelliseksi ne saavat herkän, kullanruskean pinnan, mutta säilyttävät mehukkaan pehmeytensä—raaka-aine, joka tekee vaikutuksen kerta toisensa jälkeen.

Jokainen näistä raaka-aineista kertoo tarinan, ja me herätämme ne eloon lautasellasi taidolla ja intohimolla. Tule kokemaan kauden maut Olkkarissa.

Eläväinen gastronominen tila, jossa ruoka, taide ja ihmiset kohtaavat

Olohuone
(o‧lo‧huo‧ne)

Olohuone on asunnon huone, joka on tarkoitettu vapaa-ajan viettoon, esimerkiksi oleskeluun, rentoutumiseen ja oman perheen tai vieraiden kanssa seurusteluun.

Kurpitsa

Cucurbita pepo

Makea, maanläheinen ja täynnä lämpöä—kurpitsa on yksi kauden lohdullisimmista raaka-aineista. Paahdettuna karamellisoituun täydellisyyteen tai samettiseksi soseeksi pyöristettynä se tuo annoksiimme syvyyttä ja runsautta.

Espanjalainen wagyu

Wagyu suotuisassa luonnonympäristössä

Mudéjar Wagyu erottuu kasvattamalla 100% puhdasrotuista Tajima Ushi -karjaa, japanilaista mustaa wagyua, joka tunnetaan poikkeuksellisesta perimästään Hyogon prefektuurista. Tämä wagyu-rotu on tunnettu erinomaisista geeneistään, jotka juontavat legendaarisesta Tajirigou-härästä, jonka DNA:ta on lähes kaikissa nykyisissä wagyu-karjoissa. Yhdistämällä tämän huippuluokan perimän ainutlaatuiseen, paikallisesti tuotettuun viljaruokavalioon, Mudéjar Wagyu takaa vertaansa vailla olevan maun, rakenteen ja mehukkuuden. Heidän ympäristöystävällinen ja kestävä ruokintajärjestelmänsä tukee sekä eläinten että ympäristön hyvinvointia, mikä tuottaa premium-laatuista, luonnollisesti kasvatettua wagyuta.
Eläväinen kulinaarinen olohuone Helsingissä

Rapu

Astacus

Mehevä, makea ja aavistuksen merellinen rapu on herkku, jota juhlistamme rohkeilla ja eloisilla mauilla. Olipa se pääosassa hienostuneessa annoksessa tai osana suurempaa mereneläväelämystä, se tarjoaa aidon maun pohjoisen vesistä.

Suomalainen Poro

Rangifer tarandus

Suomen laajoilta metsiltä peräisin oleva poronliha on aito pohjoisen luonnon ilmentymä—vähärasvainen, täyteläinen ja syvän aromikas. Valmistamme sen huolella, korostaen sen luontaista riistan makua ja tasapainottaen sitä kauden lisukkeilla.

Cantagrullas-tila

Galicia, Spain

Galiciasta, Espanjasta. Tieto maitohyytymän valmistustekniikasta on periytynyt sukupolvelta toiselle – isovanhemmilta vanhemmille ja edelleen lapsenlapsille. Meillä juusto on saanut alkunsa kotikeittiöissä, ja olemme vieneet sen sieltä eteenpäin luodaksemme ainutlaatuisen juuston omien laatustandardien mukaisesti.  


Tämä juusto kypsyy yli 18 kuukauden ajan, ja jokainen yksittäinen kappale saa mestarijuustontekijämme tinkimättömän huomion ja huolenpidon.  


Juuston kypsytys on taiteenlaji, joka vaatii paitsi tekniikkaa myös herkkyyttä – asiantunteva mestari tarkkailee ja hoitaa jokaista juustoa huolellisesti saavuttaakseen täydellisyyden jokaisessa grammassa Galmesánia.  


Super Gold -mitali World Cheese Awards 2023–2024 -kilpailussa Trondheimissa, Norjassa – ja lukuisia muita arvostettuja tunnustuksia. 

Siika

Coregonus lavaretus

Siika on suomalaisen keittiön arvostettu kala, tunnettu miedosta ja voisen pehmeästä koostumuksestaan. Käsittelemme sitä yksinkertaisesti ja kunnioituksella, antaen sen tuoreuden loistaa—olipa se kevyesti graavattu, hellästi grillattu tai yhdistetty raikkaisiin, puhtaisiin makuihin.

Art &
Gastronomy

Events

Each performance tells a story, harmonizing with the flavors of the season.

Olkkari_Viktoria-28082024-FV_0009-b.jpg

Menu

Jokainen annos kertoo tarinan, luotuna kauden raaka-aineista, jotka tuovat esiin jokaisen maun parhaat puolet.

Menu Olkkari & Viinipaketti
Viiden ruokalajin menu viinisuosituksilla.
olkkari-ruoka-22.jpg