Olkkarin tarina

Olkkari syntyi syvästä halusta luoda ainutlaatuinen kokemus ja tunnelma, joka ilahduttaa niin ravintola-alan ammattilaisia kuin asiakkaitakin.

Määritelmämme. Arvokas mutta kodikas. Huoleton mutta kunnianhimoinen. Yllättävä mutta hurmaava. Rentoutumiseen ja juhlaan, yksin tai yhdessä. Taustalla rakkaus ruokaan ja loistavaan ravintolakokemukseen – keittiössä, baarissa ja olohuoneessa.

Jos etsit paikkaa, jossa tarjoillaan Helsingin parasta ruokaa visuaalisella elämyksellä ilman turhia krumeluureja, löydät sen Olkkarista.

Näin Olkkari sai alkunsa

Ravinteli Olkkari

Remontti

Toinen linja 3

Idea syntyi vuonna 2019, ja syyskuussa 2023 löytyivät unelmatiimi ja oikea tila. Olkkarin visio alkoi rakentua tunnetulla ravintola-alueella, yksi pieni yksityiskohta kerrallaan, herättäen nostalgian menneestä aikakaudesta.

Räätälöidyt sohvat ja mittatilaustyönä valmistettu baaritiski ovat perustajien vision hedelmiä, tuoden tilaan aidon tunnelman. Aika tuntuu pysähtyvän täällä, kun jokainen värisävy ja valonhäivähdys kutsuvat sinut sisään.

Paikallisten taiteilijoiden teokset koristavat seiniä, lisäten tilaan syvyyttä ja tarinaa. Olkkari ei ole vain ravintola – se on kokemus, aikakapseli, joka vie sinut matkalle historian ja nykyisyyden läpi.

Näin Olkkari tuli eloon – ainutlaatuisena olohuoneena kaupungissa, kertoen uuden tarinan jokaisella vierailulla.

Olkkari_Remontti-00024-web

Olohuone
(o‧lo‧huo‧ne)

Olohuone on asunnon huone, joka on tarkoitettu vapaa-ajan viettoon, esimerkiksi oleskeluun, rentoutumiseen ja oman perheen tai vieraiden kanssa seurusteluun.

Anthonio Maimon

Keittiöpäällikkö

Olkkarin keittiömestari Anthonio Maimon aloitti uransa astianpesijänä vuonna 2010, ja vuosien saatossa hän on työskennellyt yli kymmenen laadukkaan ravintolan keittiöissä sekä perustanut oman ravintolansa Portugaliin, nimeltään Restaurant Harvest. Tonyn vahvuus on konsepteissa ja laajassa tietämyksessä eri ruokakulttuureista. Hän rakastaa voimakkaita makuja, erityisesti skandinaavisia ja aasialaisia, ja raaka-aineiden kunnioitus on aina kaiken keskiössä.

Ravinteli_Olkkari-Kuva_06-web
Eläväinen kulinaarinen olohuone Helsingissä
Ravinteli_Olkkari_Kin_On_Tham.jpg

Kin On Tham

Sous-chef

Sous-chef Kin On Tham rakastui ruokaan jo lapsena vanhempiensa keittiössä Pikku-Roballa, ja tämä rakkaus ruokaan jatkuu jo kolmannelle vuosikymmenelle. Vuosien varrella Kin on johtanut keittiöitä Helsingin ravintoloissa (Loosister, Naples, Sushibar+Wine), hankkinut kokemusta ympäri Eurooppaa ja työskennellyt ruokamaailmassa myös Australiassa.

Ravinteli_Olkkari-Kuva_06-web

Anthonio Maimon

Keittiöpäällikkö

Olkkarin keittiömestari Anthonio Maimon aloitti uransa astianpesijänä vuonna 2010, ja vuosien saatossa hän on työskennellyt yli kymmenen laadukkaan ravintolan keittiöissä sekä perustanut oman ravintolansa Portugaliin, nimeltään Restaurant Harvest. Tonyn vahvuus on konsepteissa ja laajassa tietämyksessä eri ruokakulttuureista. Hän rakastaa voimakkaita makuja, erityisesti skandinaavisia ja aasialaisia, ja raaka-aineiden kunnioitus on aina kaiken keskiössä.

Ravinteli_Olkkari_Kin_On_Tham.jpg

Kin On Tham

Sous-chef

Sous-chef Kin On Tham rakastui ruokaan jo lapsena vanhempiensa keittiössä Pikku-Roballa, ja tämä rakkaus ruokaan jatkuu jo kolmannelle vuosikymmenelle. Vuosien varrella Kin on johtanut keittiöitä Helsingin ravintoloissa (Loosister, Naples, Sushibar+Wine), hankkinut kokemusta ympäri Eurooppaa ja työskennellyt ruokamaailmassa myös Australiassa.

Art &
Gastronomy

Tapahtumat

Jokainen esitys kertoo tarinan, joka harmonisoituu kauden makujen kanssa.

Live at Olkkari